Hírek a divatról, praktikákról és a legújabb trendekről

Blog

Testalkatok a divatban I. rész

A divatvilágban különböző testalkatokat különböztetünk meg, és a ruhák kiválasztásánál is gyakran figyelembe veszik ezeket a testalkatokat. A leggyakoribb testalkati típusok közé tartoznak:

 1. Alkat típusok:
  • Homokóra: A homokóra alkatú nők esetében az egyensúly a kulcsszó. Azok, akik ezt a testalkatot képviselik, rendelkeznek széles vállakkal és csípővel, valamint keskeny derekuk van. Az ő testalkatukhoz jól illenek az olyan ruhadarabok, amelyek hangsúlyozzák a derekukat, például övvel ellátott ruhák.
  • Körte: A körte alkatúaknál a csípőjük szélesebb a vállaiknál. Ennek megfelelően olyan ruhák ajánlottak számukra, amelyek kiegyenlítik a felsőtestüket és hangsúlyozzák az alsótestüket. A könnyedebb szabású felsőrészek és a sötétebb színű alsórészek jó választás lehetnek.
  • Alma: Az alma alkat jellemzője a telt felsőtest és a keskenyebb csípő. Az olyan ruhadarabok, amelyek elterelik a figyelmet a felsőtestről és kiemelik a lábakat vagy a csípőt, segíthetnek kiegyensúlyozni az almaként megjelenő testalkatot.
  • Szálkás vagy athletikus: Az athletikus testalkatúak rendszerint izmosak és erősek. Számukra az olyan ruhák ideálisak, amelyek hangsúlyozzák az izmaikat és kiemelik az erőt és dinamizmust.
 2. Magasság:
  • Magas: A magas embereknek lehetőségük van hosszabb ruhákat és szoknyákat viselni, amelyek kiemelik magasságukat. A magasaknak jól állnak a hosszabb kabátok és nadrágok is.
  • Alacsony: Az alacsonyabb embereknek érdemes olyan ruhákat választaniuk, amelyek optikailag meghosszabbítják a megjelenésüket. Például a függőleges csíkok, magasan szabott nadrágok és cipők sarokkal segíthetnek ebben.

Ezenkívül a testalkat típusok mellett a bőrtónus és a személyes stílus is szerepet játszik a divat kiválasztásában. Fontos, hogy mindenki megtalálja azokat a ruhadarabokat és stílusokat, amelyek önbizalmat és kényelmet nyújtanak, függetlenül a testalkatától. A divat célja, hogy mindenki jól érezze magát a bőrében, és önmagát kifejezhesse a stílusával.

You may also like